Nieuwjaar 2024

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 15:18

En ineens is het alweer midden Januari! De tijd vliegt voorbij....

Het is altijd het moment om terug te kijken naar 2023 en ervan te leren, te verbeteren en bewust te zijn van het genieten.

2023 was voor ons een leerzaam jaar. We hebben veel vrijwilligers ontvangen en dat betekend dat wij ineens begeleiders zijn. Hierin moesten we nog groeien. Meestal voelden wij ons ook op vakantie, net als onze gasten uit geheel de wereld. Dit is natuurlijk heel gezellig maar om meer revenu te krijgen is planning wel een must. Voor 2024 kunnen we niet anders zeggen dat we heel graag weer nieuwe vrijwilligers willen verwelkomen op de StelpHoeve. 

 

Onze dieren op de boerderij zijn in 2023 mega gegroeid. Van 5 kipjes en een chihuahua Pip en onze jonge Pyreneese berghond Lammie in 2023, tellen wij nu: 30 kippen, 11 eenden, een bijenkast, 2 katten, 3 honden, 1 hond van onze lang blijvende gasten uit Oekraïne, 3 puppy's, 3 konijnen. tja... dat groeit sneller dan je kan denken! 

De dieren geven ons een geweldig boeren gevoel, dat gevoel van vroeger, toen iedereen nog zelfvoorzienend waren. Nostalgie op en top, maar toch willen we hier een wijziging in brengen.

Onze kippen moeten terug naar het aantal 10 voor eieren en vlees is dit voldoende.

ook de eenden brengen we naar 10 stuks. Dit betekent dat er 1 weg gaat en dat is te overzien.

de puppy's van Freek en Lammie (Pyreneese berghonden) zullen binnenkort het huis verlaten en een nieuwe start ergens anders maken.

De Bijen willen we 2x verdubbelen dit jaar. Dit houdt in dat we in de zomer 4 kasten hebben staan en in de winter 2. Hopelijk gaat dit lukken!

De konijnen gaan wij dit jaar laten dekken voor vleesvoorziening en we hopen dit jaar ook schapen aan te schaffen. 

 

In onze tuin willen we ons focussen op de parkeerplaats. Op dit moment passen er krap 3 auto's en is het altijd een gedoe om te draaien. Hier gaan we iets aan doen! Onze planning is 5 plaatsen voor de auto's en met meer draai mogelijkheden. Dit is nog een hele klus maar wij kijken ernaar uit om in het voorjaar hiermee te gaan beginnen. De Moestuin is tot heden niet echt een groot succes. Afgelopen jaar was het veel en Veel te nat. Wij hopen op beter weer maar ook hopen we te mogen groeien in kennis, want daar komen we wel iets van tekort. Mooi plan voor 2024. Veel boeken lezen over de moestuin.

 

Binnen is het tijd voor de muziekkamer. Wij hebben de bibliotheek kasten al weggehaald want die gaan we hergebruiken in een andere kamer. en het plan is helemaal klaar om te starten! Wij zullen tussentijds veel fotos delen via instagram StelpHoeve_ 

Maar ik kan je al vertellen, het gaat PRACHTIG worden!!! Hier hopen we nog veel concerten te mogen geven

 

Dan rest ons alleen nog te hopen op een goede gezondheid, want daar hangt of staat alles aan. En dat wensen we jou ook toe! Goede gezondheid en een Vreugdevol jaar, want ellende is er al genoeg in de wereld.

 

Liefs,

Silvia


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.