Gastvrijheid

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 10:42

Hulp bieden en gastvrij zijn


Er gebeurt in de wereld veel!
Veel onrust, veel onzekerheid en veel frustraties. Het is moeilijk om neutraal te blijven en mensen te blijven zien als ons medemens. Toch is dat precies waar wij thuis veel over praten. Het enige wat wij kunnen doen is lief doen. Iedereen heeft het op zijn/haar eigen manier zwaar in het leven. Hoe fijn is het als je iemand in je omgeving hebt die er altijd voor je is! Een luisterend oor of een arm om je heen geslagen is waar we allemaal naar snakken. Wij zijn dankbaar dat wij zo’n iemand in ons leven hebben! En wij hopen dit te mogen zijn voor al onze dierbaren in ons leven.

Met 2 weken hebben wij het genoegen om een echtpaar te mogen verwelkomen, hier op de StelpHoeve. Ze moesten vluchten voor veiligheid. Wij weten niet hoe lang ze blijven of hoe het tussen ons zal klikken. Eigen weten we helemaal niet hoe alles zal verlopen. Toch verheugen wij ons erop! Als je de situatie omdraait en erover nadenkt hoe het zal zijn als jezelf zal moeten vluchten, hoe fijn zal het zijn als een ander gezin de deur opent voor jou!?? De deuren van nieuwe vrienden, familie, en een leven opbouwen met mensen van een andere cultuur, andere taal en andere gewoontes. Dat het moeilijk zal zijn voor iedereen, dat is een feit. Maar hoe wij hiermee omgaan zijn keuzes.

Door de chaos in de wereld hebben we steeds meer de behoefte aan een beetje aardig zijn, geduldig zijn en elkaar kunnen respecteren. Hier gaan we ons best voor doen en we zijn ervan overtuigd dat we een warme en gezellige tijd ingaan. Wellicht met vallen maar wetend dat we altijd weer opstaan en positief verder gaan.
Hoe gastvrij ben jij?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.