Keuzes

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 09:51

Keuzes

 

Ondanks dat de drukte nog niet voorbij is op de Stelphoeve, zijn wij alweer met de volgende stap bezig.

 

De drukte van nu, daar bedoel ik de tuin werkzaamheden mee. Er wordt nog steeds geoogst, gemaaid, opruim klussen en onkruid getrokken. Er zijn nog enkele snoei werkzaamheden die wachten en eind deze week zullen er een aantal nieuwe rozen arriveren om de siertuin op te vrolijken.

 

Ik voel me sterk en kan veel verzetten in deze tijd van het jaar. Het gevoel van buiten zijn is voor mij bewegen in een ware schilderij! De prachtige wolken partij en de gekleurde natuur versterken mijn portret. De frisse geur in de lucht geeft me het gevoel dat ik Pipi Langkous nog de baas ben! Powerrrr….. een lichaam van een machine die niet meer te stoppen is. Heerlijk dit gevoel!

 

Toch is het ook tijd om te gaan zitten om een strategie te creëren voor het nieuwe jaar. Het dak moet gerenoveerd worden, kunnen we dat nog een jaartje opschuiven? Ook in de tuin zal de volgende stap zijn, een nieuwe oprijlaan en vaste wandelpaden in de tuin. Twee serieuze stappen die behoorlijk wat kosten. Ons eerste jaar stond in het teken van kachels in huis plaatsen en de basis van de parktuin maken. Dit jaar stond in het teken van de gehele buitenkant van de woning en poort schilderen en de eetkamer tot prachtige pronkkamer maken. Met beschilderde wanden en een schouw waar je u tegen zegt. Er gebeurt veel hier. Maar je wilt altijd sneller dan dat het kan.

 

Nu staan we dus voor de keuze van 2024.

Wat we nu al weten is dat we de muziek kamer gaan renoveren aankomend jaar. En nu luid de vraag, gaan we het dak aanpakken of eerst de paden en oprijlaan?! Mijn verstand zegt dak, maar tegelijkertijd zijn paden direct zichtbaar en een grote verandering. Harry heeft meer zin in een nieuwe oprijlaan en heeft al veel problemen van het dak, een tijdelijke oplossing gegeven. Zou dat genoeg zijn om het dak een jaartje op te schuiven? Misschien…Dan kun je zeggen de keuze is gemaakt maar zo voelt het nog niet.

Wij zijn er nog niet uit! Nog teveel drukte om ons heen om een goede keuze te maken. Wellicht moeten we de keuze opschuiven naar de winter en eerst maar genieten van dit mooie portret buiten…


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.