De kracht van de Herfst

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 08:34

De kracht van de herfst

 

De honden spelen en rennen het erfpad op en af, vinden takken om mee te spelen en voelen hun helemaal lekker in hun vel. Ik zit op de tuinbank en observeer ze. Ze springen tegen elkaar aan en proberen elkaars tak af te pakken. Die andere is altijd mooier dan die tak die je al hebt, hahaha…

 

De bladeren van de bomen zijn al aan het verkleuren. Langzaam maar zeker gaan de bomen zich klaarmaken voor de winterslaap. Maar voordat de bomen kaal zijn, krijgen wij nog een prachtig cadeau van de natuur, de herfst!

Ik ben echt een herfst type, krijg er energie van! Ik ruik al de kou in de ochtend als ik m’n rondje doe om alle dieren te verzorgen. En die frisse geur brengt mij frisheid in mijn gedachten! Ik pak een blad van de grond en observeer het. Zie al die aderen in het blad, de zijkanten krullen al op en de rode tinten zijn al zichtbaar. Wist je dat de kleuren in de herfst bepaald worden door de invloed zon en water wat de bomen deze voorjaar en zomer binnen kregen? Het is leuk en leerzaam om daar eens een onderzoekje in te doen. Dat de bomen de bladeren los laten betekent dat ze minder energie hoeven te gebruiken in de winter. Ze maken zich klaar voor het volgende seizoen. Wij leven hier met de natuur en ook wij maken ons klaar voor de kou. De hout stapels zijn verzameld voor het stookseizoen en de moestuin wordt stukje bij beetje leeg gehaald om er zo lang mogelijk van te eten. Ik kan me nu al verheugen op alle stoofpotjes die gaan komen. Veel mensen hebben last van de overgang tussen zomer en winter. Ik heb een gouden tip; ga het bos in. Observeer de natuur, raak bomen,takjes, bladeren aan en ruik de geur van een heel bijzonder, nuttig en krachtig seizoen De Herfst!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.