Trekvogels

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 08:24

Vogels in en om it Heidenskip

 

Het is weer de tijd om richting het zuiden te vertrekken. Zo missen we heel wat mooie vogels die hier de zomermaanden verblijven.

 

De openheid van it Heidenskipsgebied trekt kluten, kieviten, kleine plevieren, scholeksters, kemphanen, kokmeeuwen, visdiefjes en diverse soorten eenden.

 

Misschien klinkt het  treurig om diverse mooie vogels te zien vertrekken naar het zuiden. Maar dat is het helemaal niet, want de vogels vanuit het noorden trekken weer naar dit gebied.

De trekvogels vliegen van de toendra’s of uit Scandinavië – en blijven hier een paar weken om op te vetten, waarnaar ze doorvliegen naar Zuid Europa of Afrika. Rust en goed eten hebben ze zeker nodig, de kleine dieren reizen 1000den kilometers!

 

Spot je geen zangvogels als de vink, koperwiek of bladkoning, dan zijn ze vast onderweg. Ook de brandgans en de grauwe gans vallen vanuit het Noorden binnen. Met een beetje geluk maak je kans de rosse grutto, bonte strandloper en zilverplevier te spotten.

 

Probeer meer om je heen te kijken! Er zijn verschillende apps waar je vogel geluiden en/of vogel soorten kunt gaan herkennen.

 

Liefs,

Silvia


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.