Even voorstellen

 

 

 

Lieve Lezer,

Als eerste, wat ontzettend leuk dat je mijn website hebt ontdekt!

 

Mijn naam is Silvia Koekebakker-Zielman (1977), ik ben getrouwd met de liefste man (handige)Harry en samen hebben wij 5 volwassen jonge mannen. Tegenwoordig nemen ze ook partners mee, zo gezellig!

Wij wonen op, al zeg ik het zelf, een droomplek! Daar hebben we lange tijd naar gezocht en ineens is het zover... 

Ik kan me de dag nog goed herinneren dat we de sleutel kregen 14-03-2022

Wij waren verschrikkelijk blij en smoor verliefd op elkaar en het huis tegelijkertijd. Het was namelijk de dag dat we verkering kregen en ook nog eens onze trouwdag. Nu kunnen we, op deze bijzondere datum, ons zelf eigenaren van de Stelphoeve noemen! 

Dit zullen we elk jaar blijven vieren!!!!

 

Het eerste jaar is een jaar dat je alles gaat ontdekken. Natuurlijk is het een oude Boerderij, dus kan je niet verwachten dat het leven alleen maar een feest is. Nee, er zullen echt dingen gedaan moeten worden om ernstige problemen in de toekomst tegen te gaan.

 

Wij proberen zo veel mogelijk zelf te doen. En wat ons niet lukt dat geven we uit handen. 

Harry runt fulltime zijn bedrijf (heech by de mar) en heeft dan ook weinig tijd om echt lekker los te gaan. Maar vaak zijn zijn uren in de avond en vrije dagen ingevuld met klussen. 

Hoofdzakelijk is het huis, de tuin en de zorg voor onze dieren mijn verantwoordelijkheid. En ik kan niks anders zeggen dat ik dat uitvoer met een grote smile op m'n gezicht. Het is zo verschrikkelijk fijn hier, maar om alles perfect te doen zal je wel paar personeelsleden erbij moeten nemen. Dit budget hebben we niet, dus we omarmen maar de wildgroei bijvoorbeeld, waar ik niet aan toe ben gekomen. Of kijken maar niet in alle kamers omhoog, want er zullen hier en daar toch wat spinnendraad zitten. Nou ja, volgens mij is daar nog nooit iemand aan dood gegaan dus, let it be!

 

ONS LEVEN:

Wij hebben altijd een bepaalde visie gehad. Een droom die we om proberen te zetten in werkelijkheid.

Onze passie is landgoederen en kastelen. Helaas is dit buiten ons bereik, maar wat er niet is kunnen we creëren!

En dat proberen wij hier te creëren. Een kasteel is niets meer dan een chique boerderij. Nu hebben we de boerderij dus moeten we hem alleen nog chique proberen te maken. Wij gaan hier zelfvoorzienend leven, met veel (zelfverzonnen) tradities.

Deze droom is uitgekomen, oftewel deels want veel grond hebben we niet. Maar we hebben alles wat we wensten: bos, water, weide en een oud huis met veel kamers. 

Wij leven met de seizoenen mee, koesteren de natuur en we proberen culinair te eten met hetgeen dat de natuur ons brengt.

Een stukje zelfvoorziening in groenten, fruit, honing en vlees is waar we goed van kunnen leven.  Alle producten dat binnen komt, proberen we, zo bewust mogelijk, mee om te gaan zodat we het hele jaar genoeg eten hebben en zo weinig mogelijk erbij moeten kopen. Het begint al aardig op een sport te lijken!

Ook maak ik steeds meer schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten zelf. Onze bijen brengen was en daarmee maken we kaarsen. Hier genieten we met de donkere dagen enorm van. Niks mooier dan (echt)kaarslicht!

Gelukkig helpen onze sterke jongens ons met het bos onderhoud,  daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ook al is het maar een klein stukje bos, we proberen het als een productiebos te laten functioneren zodat we geen hout voor onze 3 haarden hoeven te kopen en zo de enorme gasprijzen, van tegenwoordig, kunnen ontwijken.

 

Dit klinkt allemaal misschien veel werk en helemaal niks voor jou, maar dan heb je nog niet ontdekt hoeveel voldoening dit geeft!

Ik hoop, met deze website,  dat ik zoveel mogelijk mensen mag inspireren. 

Laten we met z'n allen een stukje paradijs creëren, en goed voor het groen om ons heen zorgen!  Ik geloof dat het veel goeds voor de aarde zal betekenen en dus ook voor ons. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat dat de toekomst is.

 

Het leven bestaat gelukkig niet alleen uit werken! Daarom organiseren we regelmatig feestjes.

Je kunt dan denken aan uitgebreide diners, dansfeestjes, tuinfeesten. In het verleden gaven we ook huisconcerten en hopen dit weer op te pakken als de bibliotheek gerenoveerd is.  

Ook hopen we, in de toekomst,  jaarlijks een markt te organiseren en daar ben je van harte bij uitgenodigd! 

Genoeg plannen in het vooruitzicht, genoeg werk nog te verrichten, op dit mini buitenhuis, en genoeg leergierigheid om te groeien in de kennis, hoe te leven van eigen grond.

 

Welkom in mijn leven! Er zijn bloemen te plukken,  maaltijden te bereiden, dieren te knuffelen en genoeg momenten om met een heerlijk glas wijn te genieten van elkaar en de schoonheid om ons heen...

 

Voel je vrij om contact te zoeken als je vragen hebt of juist mooie tips. Ik zal m'n best doen die te beantwoorden

 

Vergeet niet je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

 

Merci en liefs,

Silvia